Brak produktów w koszyku.
Brak produktów w koszyku.
Brak w magazynie
Czerwone wino wytrawne z Toskanii. Kupaż dwóch szczepów: Merlot i Cabernet Franc. W nosie i ustach wyczuwalne są nuty owoców (czereśnie, śliwki), przypraw, ziół i skóry. Wino świeże, radosne i dobrze zbudowane.
Wino złożone w 65% ze szczepu Merlot i w 35% z Cabernet Franc, nazwane Cingalino ze względu na zabawne zwierzę przedstawione na etykiecie. Ubrany dzik z winogronem na dłoni – ta etykieta reprezentuje region Toskanii. Intencją jest, aby produkt był łatwy do picia, miał złożoność i krągłość francuskich odmian, a jednocześnie nie tracił smaku i świeżej jakości tradycyjnego wina toskańskiego. Każda odmiana była fermentowana osobno, następnie wino leżakowało przez 6 miesięcy we francuskich rocznych beczkach, które przyczyniają się do zwiększenia elegancji. Dzięki szczególnej dbałości mieszanki uzyskujemy wino o średnio ciemnej barwie o żywym smaku i aromacie. W nosie i ustach wyczuwalne są nuty czerwonych owoców, przypraw, ziół i skóry. Wino świeże, radosne i dobrze zbudowane. Pasuje do serów, makaronów i mięs z grilla.
The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.
Rocznik | 2021 |
---|---|
Kolor | czerwone |
Typ | spokojne |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Region | Toscana |
Apelacja | Toscana IGT |
Producent | Villa Pillo |
Szczepy | Cabernet Franc, Merlot |
Poziom cukru | wytrawne |
Poziom alkoholu | 13,5% |
Pojemność | 0,75l |
Dojrzewanie w beczce | 6 lat w beczkach dębowych |