Brak produktów w koszyku.
Brak produktów w koszyku.
Brak w magazynie
Naturalne, wytrawne wino pomarańczowe z Hiszpanii. Na nosie wyczuć możemy banana, gruszkę ale także kwiatowe nuty białego bzu. Do tego na języku dochodzi wysoka kwasowość oraz mineralność z delikatnymi taninami i trwałym finiszem.
Winogrona zbierane ręcznie, odszypułkowane, fermentowane w stali nierdzewnej z drożdżami rodzimymi, macerowane przez 7 dni. Leżakowane w beczkach z francuskiego dębu. Niefiltrowane i nieoczyszczone.
Lekko różowawy, brzoskwiniowo pomarańczowy kolor. Dość intensywny, z lekkim zamgleniem. Nos jest wyraźny i charakterystyczny z aromatami banana i gruszki. Znaleźć możemy także owoce pestkowe brzoskwini i moreli oraz pieczone owoce sadu z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i kwiatu białego bzu. Podniebienie jest wytrawne z wysoką kwasowością, ma słony charakter, z nutami bananów i gruszek, miesza się z liściastym jesiennym poszyciem leśnym i kilkoma aromatycznymi nutami ziołowej lawendy, po których następuje pomarańczowa skórka. Znakomita konsystencja z trwałym finiszem.
The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.
Rocznik | 2020 |
---|---|
Kolor | pomarańczowe |
Typ | spokojne |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Region | Castilla y León |
Producent | Alfredo Maestro |
Szczepy | Albillo |
Poziom cukru | wytrawne |
Poziom alkoholu | 13,5% |
Pojemność | 0,75l |